Uw vastgoedkantoor te Sint-Idesbald

14/11/2017

Luxeflats in Polen: 'Rendement van 5 tot 6 procent'

Appartement

Het Poolse vakantieoord Darlowo aan de Baltische kust boomt, met dank aan de West-Vlaamse projectontwikkelaar POC.

Peter Taffeiren, de CEO van de projectontwikkelaar POC uit Pittem, is een geduldige man. Zijn eerste Poolse contacten heeft hij zo'n tien jaar geleden gelegd. Deze zomer werd het eerste flatgebouw met 60 luxeflats op het strand van Darlowo opgeleverd. Nu volgt de afwerking.

Rond de paasvakantie van 2018 moeten de eerste eigenaars hun intrek kunnen nemen in Marina Royale. Daarna volgen nog Riviera Royale en Viridia Royale, alles bijeen goed voor 220 flats met zicht op zee.

POC maakt graag de vergelijking met Nieuwpoort. "Toen de burgemeester van Darlowo Nieuwpoort kwam bezoeken, voelde hij zich meteen thuis. Dat wilde hij ook", vertelt Peter Taffeiren.

"Darlowo heeft net als Nieuwpoort een dubbel gezicht: een stad die een beetje landinwaarts ligt en een toeristische badplaats aan de kust. Onze flats liggen pal aan de zee. Dat was een technisch huzarenstukje, want we wonnen grond op zee. Het toerisme in de Baltische staten floreert als nooit voordien. Darlowo trekt 500.000 toeristen per jaar en blijft groeien. De prijzen zijn nu nog erg doenbaar. Vergelijk het met de jaren zeventig bij ons: lage prijzen en veel groeipotentieel." (bron: Trends)

Nieuws artikelen

Registratierechten voor alle gezinswoningen naar 7 procent .

Wie een huis of appartement koopt, betaalt naast de aankoopprijs ook registratierechten. Vandaag worden die rechten onder meer bet...

Magazine Century 21

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Wij houden u graag op de hoogte van de laatste nieuwe panden in uw omgeving en kunnen deze informatie toesturen met uw toestemming:

Aangezien wij werken met softwareprogramma Fortissimo om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden betreft de laatste nieuwe panden gelieve uw goedkeuring te geven om uw gegevens te mogen bewaren:


U werd met succes ingeschreven op onze nieuwsbrief